söndag, maj 28, 2006

Smarta kvinnor...

Jag ägnade just några söndagstimmar åt en film som lämnade mig styrkt och glad:



Den svenska titeln blir ingen tiopoängare i min bok, egentligen inte heller originaltiteln "Real women have curves", men innehållet ger tveklöst full pott, inte minst tack vare America Ferrera
i huvudrollen som Ana, en ung flicka med mexikanskt påbrå ställs inför valet att
"lämna sitt hem,resa till New Yorkibörja läsa på collegeioch få en chansiatt uppleva livet? Elleriska hon stanna hemmaisom mamma kräver, giftaisig, och fortsätta arbetaii hennes systers knapptifungerande fabrik? "
Här finns mycket att mötas kring och samtala om : klasskillnader, skönhetsideal, uppfostran, föräldraauktoritet mm,mm.

Bild och text från www.brafilm.se

Lika väl som man kan göra många fynd beträffande skönlitteratur på våra uHc-hyllor, kan man alltså hitta pärlor som denna bland många andra på vår avdelning för ungdomsfilm.

lördag, maj 13, 2006

Inspirationsdag och framtidsdag

Ja, initiativen haglar...Är det någon som tänker åka till den av TLS anordnade inspirationsdagen i Stockholm den 31 maj eller till FörlagEtts framtidsdag i Göteborg (gick inte att länka direkt tyvärr, men det ska bla handla om deras omskrivna Mediejukebox) samma dag?

Hur ska man hinna bevaka? Tur att det finns nät :-o

Vi hade nyligen en diskussion om hur en bra opac kan se ut, och har t ex kikat på Gävle stadsbiblioteks variant, för att få en försmak av hur den ser ut i Book-it 4.0, som vi förhoppningsvis uppgraderar till i höst. Strängnäs bibliotek fick nyligen pris för sin modell med lokalhistoriskt inslag.

Skrivs det då något om opac på bibliotekarieutbildningarna? Ja, idag hittade jag i alla fall ett tips vis ständiga favoriten Biblioteksrelaterat! Ska bli spännande att se vad skribenten kommer fram till. Finns det fler tips som kan vara intressanta?

Man blir ju lätt hemmablind när man tittar i sin adminvariant av katalogen-vi behöver helt klart vässa de instrument vi erbjuder våra besökare till det yttersta (om det lät hotfullt var det inte meningen:-))

måndag, maj 08, 2006

Marknadsföring:-)

Marknadsföring är ju ett ständigt aktuellt kapitel.Just nu provar vi detta att marknadsföra hemsidan via nätannonsering i våra två "lokaldrakar"-vi delar nätplats med ett annat företag ...med lite tålamod ska vår annons gå att hitta här:http://www.gd.se/start.html
och här:http://www.arbetarbladet.se/index.php i spalten näst längst till höger. Eftersom vi delar, syns den inte hela tiden, men prova att uppdatera.
Å andra sidan är det just nu otroligt billigt i pris för en hel månad...

onsdag, maj 03, 2006

Bokbussens motsvarighet i Kenya

heter kamel! Titta själv här...
Via Miguel Benito på Biblist :-)

tisdag, maj 02, 2006

Sneak peek

på Stockholms stadsbiblioteks nya webb.
Tack för tipset, Biblioteksrelaterat!